Idag är det grynkorvens dag. Då jag inte hade en aning om vad grynkorv var fick jag kolla upp det. Det ser, hur ska jag säga, oaptitligt ut men vem vet det kanske smakar jättegott! Så testa att laga en grynkorv till fredagsmyset (recept hämtat från hittarecept.se)
Ingredienser:
1/2 kg korngryn som blötläggs över natten i 1 liter vatten
2 kg fläsk som du maler
1/2 kg nötkött som du maler
2 gula lökar, hackas eller males
3-5 msk salt
1-2 msk malen kryddpeppar
5 m fjälster, finns i nästan alla matbutiker
Blanda smeten och mata ner i 5 meter fjälster, knyt om i lagom längder ca 20-30 cm.
Frys in.
Tillagning:
Koka på svag värme i ca 25-30 min .
Serveringstips:
Kokt potatis eller potatispuré, lingon, senapssås.
1/2 kg korngryn som blötläggs över natten i 1 liter vatten
2 kg fläsk som du maler
1/2 kg nötkött som du maler
2 gula lökar, hackas eller males
3-5 msk salt
1-2 msk malen kryddpeppar
5 m fjälster, finns i nästan alla matbutiker
Blanda smeten och mata ner i 5 meter fjälster, knyt om i lagom längder ca 20-30 cm.
Frys in.
Tillagning:
Koka på svag värme i ca 25-30 min .
Serveringstips:
Kokt potatis eller potatispuré, lingon, senapssås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar